Olemme koonneet tälle sivulle tärkeää museokäyntiin liittyvää tietoa, jotta vierailu olisi kaikille miellyttävä ja turvallinen. Voit myös turvautua paikan päällä olevan henkilökuntamme apuun mieltäsi askarruttavissa asioissa. Sinua on odotettu, tervetuloa!

Merikeskus Vellamo ja Tarmo ovat avoinna joka päivä 22.6.-16.8.2020: ma-ti, to-su 10-18, ke 10-20. Pääsymaksu 12/6 €, Tarmo 5 €, alle 18-vuotiaat maksutta. Meillä käy Museokortti.

Ravintola Laakongissa on tarjolla lounasta ja vitriinituotteita. Ravintola palvelee 22.6.-16.8.2020 museoiden aukioloaikojen mukaisesti: ma-ti, to-su 10-18, ke 10-20.

Voit pestä kätesi sisääntuloaulan yhteydessä ja näyttelytilojen takakäytävällä sijaitsevissa WC-tiloissa. Käsidesiä on saatavilla lukuisissa pisteissä sisääntulossa, museokaupalla, ravintolassa ja näyttelyissä. Museotilojen tehostettuun siivoukseen olemme saaneet lisäkäsiä vilkkaimmiksi kesäkuukausiksi.

Ethän tule museoon flunssaisena. Yskithän ja aivastat oikein eli joko kertakäyttöiseen paperiin tai hihaan.

Näyttelyt ovat avoinna normaalisti, mutta muistathan huolehtia riittävästä turvavälistä muihin museovieraisiin. Muistutamme tästä tärkeästä asiasta myös lattiatarroin ja tarpeen mukaan kuulutuksin. Merimonsterit-näyttelyn Verimerimakkara on joutunut koronakaranteeniin, joten sen sisuksiin ei kesällä pääse sukeltamaan. Virtuaalilasit ja osa interaktiivisista laitteista ovat myös poissa käytöstä.

Lipunmyynnissä suojanamme ovat pleksit ja riittävä etäisyys. Suosithan kortti- ja lähimaksuja.

Kesällä ei järjestetä työpajoja tai muita tapahtumia. Pienet, enintään 15 henkilön ryhmät voivat varata opastuksen normaalisti.

Jäänmurtaja Tarmoon voi tutustua samanaikaisesti enintään 50 henkilöä, joten siellä on hyvä varautua tarvittaessa pieneen odotukseen. Suurin sallittu ryhmäkoko on 10 henkilöä. Tarmon henkilökunta neuvoo ja opastaa museovieraita ja huolehtii siitä, että henkilömäärä pysyy sallittuna. Tarmolla ahtailla käytävillä liikuttaessa tulee huomioida kulkusuunta ja turvaetäisyydet muihin museovieraisiin.

Ruuman näyttelytila ja arkisto- ja kirjastopalvelut ovat suljettuina 31.8.2020 asti

Museoiden tietopalvelupyynnöt toimivat ajanvarauksella:

Timo Kunttu, Suomen merimuseo, 0295 33 6488, timo.kunttu@kansallismuseo.fi
Elina Pylsy-Komppa, Kymenlaakson museo, 040 350 6368, elina.pylsy-komppa@kotka.fi

Kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden henkilökuntaa voi tavoitella seuraavasti:

Kulttuurijohtaja Tomi Purovaara, 040 668 2747, tomi.purovaara@kotka.fi
Tapahtumapäällikkö Tiina Salonen, 040 060 8997, tiina.salonen@kotka.fi
Toimiston info, 040 635 1764, kulttuuri@kotka.fi

Muutokset mahdollisia, seuraathan tiedotustamme.

Korona-ajan hygieniaohjeet

Kutsu ystäväsi mukaan :)