Olemme koonneet tälle sivulle tärkeää museokäyntiin liittyvää tietoa, jotta vierailu olisi kaikille miellyttävä ja turvallinen. Voit myös turvautua paikan päällä olevan henkilökuntamme apuun mieltäsi askarruttavissa asioissa. Tervetuloa!

Merikeskus Vellamon museot ja museokauppa ovat avoinna 28.2.2021 asti ti-su 10-17, huoltoviikolla 25.-29.1.2021 kiinni ma-pe, viikonloppuna avoinna 10-17.

Ravintola Laakonki on avoinna toistaiseksi ti-su 11-16. Huoltoviikolla 25.-29.1.2021 ravintola palvelee ti-pe 11-15, viikonloppuna 11-16.

Seuraamme viranomaisten suosituksia ja päivitämme aukioloaikojamme niiden mukaisesti. Juhlapyhien poikkeusaukiolot löytyvät täältä.

Viranomaisohjeiden mukaisesti Vellamon museoiden kävijämäärä rajoitetaan 10 henkilöön kerrallaan. Paikkoja ei voi varata etukäteen, vaan ne jaetaan saapumisjärjestyksessä. Paikkojen täyttyessä lipunmyynnistä jaetaan jonotusnumerot. Keskiviikkoiltojen ilmaistunneista klo 17-20 luovutaan eikä tapahtumia tai opastettuja kierroksia järjestetä. Nämä rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi.

Lisäksi Merikeskus Vellamossa noudatetaan edelleen jo aiemmin käytössä olleita suosituksia:

Voit pestä kätesi sisääntuloaulan yhteydessä ja näyttelytilojen takakäytävällä sijaitsevissa WC-tiloissa. Käsidesiä on saatavilla lukuisissa pisteissä sisääntulossa, museokaupalla, ravintolassa ja näyttelyissä.

Ethän tule museoon flunssaisena. Yskithän ja aivastat oikein eli joko kertakäyttöiseen paperiin tai hihaan. Suosittelemme kasvomaskin käyttämistä.

Muistathan huolehtia riittävästä turvavälistä muihin museovieraisiin. Muistutamme tästä tärkeästä asiasta myös lattiatarroin ja tarpeen mukaan kuulutuksin. 

Merimonsterit-näyttelyn Verimerimakkara on joutunut koronakaranteeniin, joten sen sisuksiin ei toistaiseksi pääse sukeltamaan. Virtuaalilasit ja osa interaktiivisista laitteista ovat myös poissa käytöstä.

Lipunmyynnissä suojanamme ovat pleksit ja riittävä etäisyys. Lisäksi henkilökuntamme käyttää kasvomaskia. Suosithan kortti- ja lähimaksuja.

Monitoimitila Ruumassa vain näyttelytila on avoinna yleisölle, tapahtumia tai muita kokoontumisia ei voi toistaiseksi järjestää. Näyttelytila on avoinna ti-pe 10-17, la-ma suljettu.

Museoiden tietopalvelupyynnöt toimivat ajanvarauksella:

Timo Kunttu, Suomen merimuseo, 0295 33 6488, timo.kunttu@kansallismuseo.fi
Elina Pylsy-Komppa, Kymenlaakson museo, 040 350 6368, elina.pylsy-komppa@kotka.fi

Kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden henkilökuntaa voi tavoitella seuraavasti:

Kulttuurijohtaja Tomi Purovaara, 040 668 2747, tomi.purovaara@kotka.fi
Tapahtumapäällikkö Tiina Salonen, 040 060 8997, tiina.salonen@kotka.fi
Toimiston info, 040 635 1764, kulttuuri@kotka.fi

Yleisissä Merikeskus Vellamoa koskevissa tiedusteluissa auttaa infomme, info@merikeskusvellamo.fi tai 040 350 0497.

Muutokset mahdollisia, seuraathan tiedotustamme.

Korona-ajan hygieniaohjeet

Kutsu ystäväsi mukaan :)