Olemme koonneet tälle sivulle tärkeää museokäyntiin liittyvää tietoa, jotta vierailu olisi kaikille miellyttävä ja turvallinen. Voit myös turvautua paikan päällä olevan henkilökuntamme apuun mieltäsi askarruttavissa asioissa. Tervetuloa!

Merikeskus Vellamo on avoinna ti, to-su 10-17, ke 10-20, ma suljettu. Pääsymaksu 12/6 €, alle 18-vuotiaat maksutta. Meillä käy Museokortti.

Ravintola Laakongissa on tarjolla lounasta ja viikonloppuna brunssia. Ravintola palvelee museoiden aukioloaikojen mukaisesti.

Voit pestä kätesi sisääntuloaulan yhteydessä ja näyttelytilojen takakäytävällä sijaitsevissa WC-tiloissa. Käsidesiä on saatavilla lukuisissa pisteissä sisääntulossa, museokaupalla, ravintolassa ja näyttelyissä.

Ethän tule museoon flunssaisena. Yskithän ja aivastat oikein eli joko kertakäyttöiseen paperiin tai hihaan. Suosittelemme kasvomaskin käyttämistä.

Näyttelyt ovat avoinna normaalisti, mutta muistathan huolehtia riittävästä turvavälistä muihin museovieraisiin. Muistutamme tästä tärkeästä asiasta myös lattiatarroin ja tarpeen mukaan kuulutuksin. Merimonsterit-näyttelyn Verimerimakkara on joutunut koronakaranteeniin, joten sen sisuksiin ei toistaiseksi pääse sukeltamaan. Virtuaalilasit ja osa interaktiivisista laitteista ovat myös poissa käytöstä.

Lipunmyynnissä suojanamme ovat pleksit ja riittävä etäisyys. Lisäksi henkilökuntamme käyttää kasvomaskia tai suojavisiiriä. Suosithan kortti- ja lähimaksuja.

Merikeskus Vellamon tapahtumissa noudatetaan viranomaissuosituksia ja pyydämme ystävällisesti ottamaan huomioon turvavälit ja muut turvaohjeemme. Tilaisuuksissa on paikkoja rajoitetusti ja ne jaetaan saapumisjärjestyksessä. Pienet, enintään 15 henkilön ryhmät voivat varata opastuksen normaalisti.

Monitoimitila Ruumassa vain näyttelytila on avoinna yleisölle, tapahtumia tai muita kokoontumisia ei voi toistaiseksi järjestää. Näyttelytila on avoinna ti, to-pe 10-17 ja ke 10-20, la-ma suljettu.

Museoiden tietopalvelupyynnöt toimivat ajanvarauksella:

Timo Kunttu, Suomen merimuseo, 0295 33 6488, timo.kunttu@kansallismuseo.fi
Elina Pylsy-Komppa, Kymenlaakson museo, 040 350 6368, elina.pylsy-komppa@kotka.fi

Kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden henkilökuntaa voi tavoitella seuraavasti:

Kulttuurijohtaja Tomi Purovaara, 040 668 2747, tomi.purovaara@kotka.fi
Tapahtumapäällikkö Tiina Salonen, 040 060 8997, tiina.salonen@kotka.fi
Toimiston info, 040 635 1764, kulttuuri@kotka.fi

Yleisissä Merikeskus Vellamoa koskevissa tiedusteluissa auttaa infomme, info@merikeskusvellamo.fi tai 040 350 0497.

Muutokset mahdollisia, seuraathan tiedotustamme.

Korona-ajan hygieniaohjeet

Kutsu ystäväsi mukaan :)