Olemme koonneet tälle sivulle tärkeää museokäyntiin liittyvää tietoa, jotta vierailu olisi kaikille miellyttävä ja turvallinen. Voit myös turvautua paikan päällä olevan henkilökuntamme apuun mieltäsi askarruttavissa asioissa. Tervetuloa!

Merikeskus Vellamon museot ja museokauppa ovat avoinna toistaiseksi ti-su 10-17.

Ravintola Laakonki on suljettu 18.4.2021 asti.

Juhlapyhien poikkeusaukiolot löytyvät täältä.

Viranomaisohjeiden mukaisesti Vellamon museoiden kävijämäärää rajoitetaan siten, että kahden metrin turvavälin voi tosiasiallisesti toteuttaa. 

Keskiviikkoiltojen ilmaistunneista klo 17-20 luovutaan toistaiseksi emmekä valitettavasti voi ottaa vastaan kokous-, opastus- tai ryhmävarauksia huhtikuulle.

Seuraamme viranomaisten suosituksia ja päivitämme aukioloaikojamme ja muita ohjeitamme niiden mukaisesti.

Muistathan myös kaiken tämän:

Pidäthän huolta käsihygieniasta. Voit pestä kätesi sisääntuloaulan yhteydessä ja näyttelytilojen takakäytävällä sijaitsevissa WC-tiloissa. Käsidesiä on saatavilla lukuisissa pisteissä sisääntulossa, museokaupalla, ravintolassa ja näyttelyissä.

Ethän tule museoon flunssaisena. Yskithän ja aivastat oikein eli joko kertakäyttöiseen paperiin tai hihaan. Suosittelemme kasvomaskin käyttämistä.

Muistathan huolehtia riittävästä turvavälistä muihin museovieraisiin. Muistutamme tästä tärkeästä asiasta myös lattiatarroin ja tarpeen mukaan kuulutuksin.

Merimonsterit-näyttelyn Verimerimakkara on joutunut koronakaranteeniin, joten sen sisuksiin ei toistaiseksi pääse sukeltamaan. Virtuaalilasit ja osa interaktiivisista laitteista ovat myös poissa käytöstä.

Lipunmyynnissä suojanamme ovat pleksit ja riittävä etäisyys. Lisäksi henkilökuntamme käyttää kasvomaskia. Suosithan kortti- ja lähimaksuja.

Monitoimitila Ruumassa vain näyttelytila on avoinna yleisölle, tapahtumia tai muita kokoontumisia ei voi toistaiseksi järjestää. Näyttelytilassa voi olla enintään viisi henkilöä kerrallaan. Näyttelytila on avoinna ti-pe 10-17, la-ma suljettu.

Museoiden tietopalvelupyynnöt toimivat ajanvarauksella:

Timo Kunttu, Suomen merimuseo, 0295 33 6488, timo.kunttu@kansallismuseo.fi
Elina Pylsy-Komppa, Kymenlaakson museo, 040 350 6368, elina.pylsy-komppa@kotka.fi

Kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden henkilökuntaa voi tavoitella seuraavasti:

Kulttuurijohtaja Tomi Purovaara, 040 668 2747, tomi.purovaara@kotka.fi
Tapahtumapäällikkö Tiina Salonen, 040 060 8997, tiina.salonen@kotka.fi
Toimiston info, 040 635 1764, kulttuuri@kotka.fi

Yleisissä Merikeskus Vellamoa koskevissa tiedusteluissa auttaa infomme, info@merikeskusvellamo.fi tai 040 350 0497.

Muutokset mahdollisia, seuraathan tiedotustamme.

Korona-ajan hygieniaohjeet

Kutsu ystäväsi mukaan :)