Miä ja meri -näyttelyssä on teoksia 25 taiteen tekijältä, jotka osallistuvat Autismisäätiön toimintaan Kotkan seudulla. Esillä on muun muassa yhteisteoksia, legorakennelmia, valokuvia ja luonnonmateriaaleista tehtyjä teoksia.

Näyttelyyn valmistautuminen aloitettiin syksyllä 2022 keräämällä luonnonmateriaaleja retkillä. Mukaan tarttui hiekkaa, kaisloja, kaarnaa, oksia ja pieniä kiviä.

Talven aikana on maalattu tauluja, joihin yhdessä aseteltiin merenrannalta löytyneet aarteet. Isompia taideteoksia työstettiin teemapajoissa ja valmennusten aikana.

Teoksia tehdessä pohdimme muun muassa seuraavia asioita:
– Luonnon ja ihmisen monimuotoisuus ja kauneus – kauheus; pitäisi kantaa myös vastuu ja pitää huolta toinen toisistamme.
– Mitä saamme luonnosta ja mitä voimme sille antaa?
– Meren ja lähiluonnon aarteet ja niiden voimauttava vaikutus arjen keskellä.

Näyttelyssä korostuvat lähiympäristöt, mm. luonnonkauniit merenrannat, rakennettu kaupunki ja satama sekä niissä ihmisen jättämät jäljet. Luonto ja meri ovat meille tärkeä osa arkea.

Autismisäätiö on 25-vuotias yhteiskunnallinen yritys, joka tarjoaa palveluja autismikirjon henkilöille ympäri Suomen. Autismisäätiön palveluissa asiakkaita rohkaistaan kokemaan onnistumisia ja elämyksiä taiteen äärellä. Taiteesta jokainen voi löytää oman paikkansa ja tuoda esille ajatuksia ja maailmoja, jotka eivät muuten tulisi nähdyiksi.

Näyttelyyn voi tutustua maksutta Ruuman aukioloaikoina.

Lisätiedot:
Autismisäätiö sr
Taina Anttila, taina.anttila(at)autismisaatio.fi, 044 7148 755
Synnöve Lindberg, synnove.lindberg(at)autismisaatio.fi, 044 7289 220

Autismisäätiön verkkosivut

Kuva Ville Pikkusaari

Kutsu ystäväsi mukaan :)