Taitelija Marika Alatalo kertoo:

”Olen taitelijana harrastelija, mutta olen ottanut yksityistunteja ammattitaitelijoilta. Suurimman osan maalauksistani teen öljyväreillä, sillä ne mahdollistavat toivomani rauhallisen ja nautiskelevan työtahdin kohti tavoiteltua lopputulemaa.

Aloitin maalaamisen vuonna 2004, jolloin maalasin öljyväreillä vain maisemamaalauksia. Elämä kulki eteenpäin, kunnes vuosien päästä päätin tyttäreni toiveesta maalata lastenhuoneeseen teoksen. Maalasin unenomaisen taulun, joka vielä tänäkin päivänä inspiroi meitä keksimään iltasatuja. Siitä lähti uusi innostus jatkaa taiteilijan uraa.

Aiheista minua kiehtovat erityisesti keskiaikainen maailma, koristeelliset asut, talot ja niiden käsin tehdyt rakenteet, kynttilän valo ja hyppysellinen taikaa. Huomaan maalaavani vain pimeää, johon haluan lisätä aina lämpöä. Maalatessani annan tarinan tulla sisältäni monesta eri näkökulmasta, monesta eri lähtökohdasta. Olemmehan ihmisiä ja kaikki erilaisia.

Olen 35-vuotias kotkalainen kosmetologi ja kosmetiikkaneuvoja, ja tällä hetkellä luen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa liiketalouden oikeustradenomiksi.”

Mielen maailma -näyttelyyn voi tutustua maksutta Ruuman aukioloaikoina ti, to-su 10-17 ja ke 10-20. Maanantaisin Ruuma on suljettu.

Kutsu ystäväsi mukaan :)