Häät tulossa, avioituminen ajatuksissa vai pihkassa salaa? Tule tekemään rakkaudentunnustuksia annettavaksi sydämesi valitulle, ystävällesi tai itsellesi. Entisaikoina rakkaudentunnustuksia kirjottiin sukkanauhoihin ja silkkilompakoihin ja niitä valmistivat morsiamet mielitietyilleen tai ystävät morsiamille.

Morsiustyöpajassa valmistetaan sukkanauhoja ristikkonauhatekniikalla. Koristeena käytetään punaista väriä, jonka on entisaikoina uskottu suojelevan kantajaansa. Kenen jalkaan sinä haluaisit nauhan sitoa?

Työpajassa toimivat ohjaajina PISTOS – museoidun muodin käyttöohjeita -kirjan tekijät ja käsitöiden moniosaajat Raili Airikka-Haapaniemi ja Tiija Malmi.

Aikuisille tarkoitettuun käsityöpajaan on vapaa pääsy. Tule mukaan saamaan hyvää oloa käsitöistä, oppimaan uutta ja viettämään rentouttava käsityöhetki Vellamossa.

Työpaja liittyy Vellamossa avoinna olevaan Tahdon!-näyttelyyn, joka kertoo kymenlaaksolaisista hääperinteistä ja esittelee hääpukuja ja rakkaustarinoita yli sadan vuoden ajalta. Työpaja on myös osa Vellamon Käsityökevät-tapahtumasarjaa.

Kutsu ystäväsi mukaan :)