Monitoimitila Ruumassa on esillä Naisten Ääni -näyttely, jonka roll-up-kuvatelineet esittelevät Etelä-Karjalasta lähtöisin olevien vaikuttajanaisten Alma Örnin, Riitta Uosukaisen, Irja Askolan, Pirjo Karhun, Lea Sairasen ja Annamari Marttisen elämää. Näyttelyssä esiteltyjen ja monen muun vaikuttavan naisen elämäkertoihin voi käydä tutustumassa internetissä osoitteessa www.naistenaani.fi

Ruuman näyttely on osa kansallista Naisten Ääni -hanketta, jonka tarkoituksena on koota naisten elämäkertoja sekä tuoda esille naisten panos Suomen historiassa ja tässä päivässä.

Näyttely on avoinna monitoimitila Ruumassa (entinen Tietokeskus Vellamo), Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, Kotka, katutaso. Näyttelyyn voi tutustua maksutta ti, to-su 10–17 ja ke 10–20. Maanantaisin koko Merikeskus Vellamo on suljettu.

Kansankoulunopettajana ja kunnanvaltuutettuna toimineen Alma Örnin (1881–1978) sanoin: ”Olen asettanut ylpeästi itselleni vaatimuksen: Täytän jokaisen tehtävän yhtä hyvin kuin mies sen tekisi ja hiukan paremmin.”

***

Naisten Ääni

Naisilla on ollut suomalaisessa yhteiskunnassa kautta historian vahva rooli, mutta naisten tekemisiä on kirjattu yhteiseen muistiin varsin niukasti. Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden alla Suomalainen Naisliitto päätti muuttaa asiantilaa ja käynnisti Naisten ääni -hankkeen.

Hankkeessa on kerätty ja kerätään naisten elämätarinoita www.naistenaani.fi-sivustolle ja tehdään siten näkyväksi naisten vaikutusta suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin. Tavoitteena on koota mittava aineisto naisista, jotka ovat eri tavoin vaikuttaneet lähipiirissään ja laajemmalti tai joiden toiminnalla on ollut merkitystä itsenäisessä Suomessa.

Näyttelyn ovat toteuttaneet Soroptimist International Lappeenranta, Lions Club Lappeenranta Weera, Etelä-Karjalan Martat, Suomalainen Naisliitto, Etelä-Karjalan museo, Zonta Club of Lappeenranta, Saimaan Yrittäjänaiset ry – SyNet, P. E. Svinhufvudin Muistosäätiö, Opetusneuvos Hilja Vilkemaan Stipendisäätiö ja Karjalan Kulttuurirahasto.

Kutsu ystäväsi mukaan :)