Merikeskus Vellamossa järjestetään huhtikuussa VHF-radiotutkintokoulutus ja koulutukseen liittyvä koe. Kurssin kesto on kolme kolmen tunnin opetuskertaa 8.4., 15.4. ja 22.4. klo 17-20. Radiotutkinnon koe järjestetään viimeisellä opetuskerralla. Opetusmateriaalit löytyvät osoitteesta https://www.traficom.fi/sites/default/files/media/file/Rannikkolaivurin_radioliikenneopas.pdf

Kurssin osallistuja oppii tuntemaan VHF ja VHF-DSC -järjestelmien toiminnan käytännössä ja hänellä on tarvittavat tiedot voidakseen suorittaa Viestintäviraston järjestämän rannikkolaivurin radiotutkinnon (SRC) kurssin päätteeksi.

Rannikkolaivurin radiotodistus SRC (Short Range Certificate) on meri-VHF-radiopuhelimella varustetun huvialuksen radioaseman hoitajan pätevyystodistus. Rannikkolaivurin radiotodistus on tarkoitettu myös ammattimerenkulussa eräiden kotimaanliikenteen alusten radioaseman hoitajille.

Koulutustunteihin osallistuminen on ilmaista, mutta tutkintomaksusta ja pätevyystodistuksesta veloitetaan erikseen Traficomin maksuasetusten mukaan. Tutkintomaksu ja pätevyystodistusmaksu ovat kertaluontoisia. Todistus lähetetään postitse, kun pätevyystutkinto on hyväksytty. Lasku tutkinnosta ja pätevyystodistuksesta postitetaan erikseen.

Maksut:
Rannikkolaivurin pätevyystutkinto/suorituskerta 45,40€
Pätevyystodistusmaksu (kaikki todistukset) 43,75€

Lämpimästi tervetuloa!

Kutsu ystäväsi mukaan :)