*Päivitetty 7.11.2023. NÄYTTELY PERUTTU. Taiteilija pahoittelee tilannetta. 

Helena R:n näyttelyssä meri on läsnä välttämättömänä kuten lomavarauksissa, joissa yleisin toive on a room with a sea view. Näyttely on kuvaus merinäköaloista ja merimatkasta, joka suunnitellun fyysisen matkan sijaan tapahtuukin henkisenä matkana. Tähän merimatkaan sotkeutuivat myös sähköautojen akut ja muut nykyajan merenkulun uhat.

Lisäksi merenkulun henkinen ilmapiiri on muuttunut. Nykyään merimiehet eivät useinkaan pääse satamaan tai tutustumaan vieraisiin kaupunkeihin alalle asettuneen kiireen takia. Merenkulun kulttuuri ei ole ennallaan.

Näyttelyn maalaukset tutkivat meriä ulkoisina ja ihmisen sisäisinä merinä. Teokset tarjoavat panoksensa sinisen vyöhykkeensä etsintään, koska ne kertovat tarinaa matkailun ja etsimisen tarjoamista lohduttavista asioista.

Näyttelyn yhtenä teemana ovat siis myös siniset vyöhykkeet eli Blue zone -alueet. Ne ovat alueita, jotka tuovat elämään lisäarvoa ja joilla ihmiset elävät pitempään ja onnellisempina kuin muualla. Useimmat näistä alueista sijaitsevat meren rannalla.

Helena R:n näyttelyyn voi tutustua maksutta Ruuman aukioloaikoina.

Kutsu ystäväsi mukaan :)