Suomen Majakkaseuran suosittu elokuvakiertue rantautuu jälleen Kotkaan. Ohjelmassa ovat elokuvat Tulitornit (kesto n. 1 tunti) ja Märketin majakanvartija (n. 35 minuuttia). Elokuvaesitykseen on vapaa pääsy.

Tulitornit on uusi elokuva, joka kertoo filmiryhmän matkasta kahdeksalle Suomenlahden majakkasaarelle Suomessa ja varsinkin Virossa. Luvassa on ainutlaatuista kuvaa ja haastatteluja lahden molemmin puolin. Elokuvassa puhutaan suomea, ruotsia, viroa ja englantia. Märketin majakanvartija kertoo Märketin viimeisestä majakanvartijasta Karl-Erik ”Kee” Erikssonista, joka työskenteli majakalla 1965-1976.

Tilaisuudessa on myynnissä Majakkaseuran tuotteita, joiden tuotto käytetään majakoiden kunnostustyöhön. Tarjolla on mm. seuran uusi helmi, upea 208-sivuinen kirja ”Gustavsvärn – Hangon linnoitus- ja majakkasaari”, joka kertoo koko Gustavsvärnin 230-vuotisen historian. Kirja on myynnissä vain Majakkaseuran kiertueella ja muissa tapahtumissa sekä majakoilla.

Tervetuloa tutustumaan myös Menetetyt majakat -näyttelyyn, joka nimensä mukaisesti kertoo majakoista, jotka Suomi on sotien tai rauhansopimusten seurauksena menettänyt. Tähän ja kaikkiin muihinkin Vellamon näyttelyihin voi tutustua pääsymaksun 10/6 € hinnalla tai Museokortilla, alle 18-vuotiaat maksutta.

Kutsu ystäväsi mukaan :)