Tarinalla museoon -päivä Merikeskus Vellamossa

Kirjoita tai kerro nuoruusmuistosi – saat vapaaliput Vellamoon!

Kymenlaakson museo kaipaa nuoruusmuistojasi. Tule Tarinalla museoon -teemapäivänä 29.10.2019 Merikeskus Vellamoon ja tuo paperille kirjoittamasi muistot mukanasi. Voit myös kertoa muistosi museon tutkijoille, jotka kirjaavat ne ylös puolestasi. Samalla voit lahjoittaa museolle nuoruuteen liittyviä valokuvia. Tarinat ja kuvat voivat olla miltä vuosikymmeneltä ja mistäpäin Kymenlaaksoa tahansa.

Nuoruusmuistojen kirjaajat ovat paikalla uudessa monitoimitila Ruumassa (entinen Tietokeskus Vellamo, Tornatorintie 99, katutaso) tiistaina 29.10.2019 klo 10–12. Kaikki Tarinalla museoon -teemapäivän aikana nuoruusmuistonsa jakaneet saavat kaksi vapaalippua Vellamon näyttelyihin.

Nuoruuteen liittyviä tarinoita ja valokuvia vastaanotetaan teemapäivän jälkeenkin aina marraskuun loppuun asti. Muistoja voi jakaa netissä osoitteessa www.kerromeille.net ja paperille kirjattuja tarinoita voi tuoda Vellamon lipunmyyntiin museoiden aukioloaikoina. Valokuvia voi lahjoittaa ottamalla yhteyttä tutkija Elina Pylsy-Komppaan, elina.pylsy-komppa@kotka.fi tai 040 350 6368.

Tarinalla museoon liittyy Kymenlaakson museoiden Kerro meille -hankkeeseen, joka kerää kymenlaaksolaisten nuoruusmuistoja. Kaikki saadut tarinat tallennetaan Kymenlaakson museon arkistoon ja niitä käytetään mm. näyttely- ja tutkimusaineistona. Otteita muistoista voidaan myös julkaista some-kanavilla.

Lisätietoja
Maakuntamuseotutkija Marja Salmijärvi, 040 350 6367, marja.salmijarvi@kotka.fi

Kutsu ystäväsi mukaan :)