Kestävyyspaneeli tukee kestävään kehityksen vaikuttavaa päätöksentekoa ja yhteiskunnallista keskustelua. Paneelin kokoamassa Tarinoita kestävyysmurroksesta -näyttelyssä pyrkimyksenä on tehdä murros ymmärrettävämmäksi tarinallistamalla sitä muun muassa Metropolian opiskelijoiden luomien infografiikoiden sekä Häiriköt-päämajan Voima-lehdestä tuttujen vastamainosten avulla.

Kestävyysmurros – mikä se on ja mihin sitä tarvitaan?

Ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät arjessamme yhä selkeämmin, ja luontomme monimuotoisuus heikkenee jatkuvasti. Kulutusyhteiskuntamme jäteongelmat jatkavat kasvuaan, eriarvoisuus lisääntyy ja henkinen hyvinvointimme heikkenee.

Näihin yhteen kietoutuneiden ja monialaisten ongelmien ratkaisuksi on ehdotettu nykyisen järjestelmän uudelleenajattelua (Kuusi-polkua-kestavyyteen_julkaisu2020.pdf (kestavyyspaneeli.fi).

Kestävyysmurros voi tuntua kaukaiselta, mutta se linkittyy vahvasti esimerkiksi siihen, millaista ruokaa syömme, miten liikumme tai miten ja missä työskentelemme. Historiassa jo aiemminkin nähtyjä murroksia on usein yhdistänyt parempien elinolojen rakentaminen tuleville sukupolville.

Tarinoita kestävyysmurroksesta -kampanjaan voi tutustua hankkeen sivustolla [www.kemutarinat.fi]. Löydät kampanjan myös Facebookista, Twitteristä ja Instagramista. Kampanja on toteuttanut podcast-jakson, joka löytyy Kestävyyspaneelin Soundcloudista.

Tarinoita kestävyysmurroksesta -näyttelyyn voi tutustua maksutta Ruuman aukioloaikoina.

Kuva: Häiriköt-päämaja

Maasturiauto liekit perässään jyrää läpi kaadetun metsän kohti vehreänä vielä kasvavaa puustoa. Mainoskuvan alalaidassa LandRoverin logosta mukailtu teksti LandOwner sekä slogan englanniksi.

 

 

 

 

 

Kutsu ystäväsi mukaan :)