Punaisen Kotkan verinen loppunäytös: Mihin katosivat Suurmustan kuusi kalastajaa? Mitä tapahtui 68 malmilaiselle? Kuka teloitti virolaiset tykkimiehet? Miksi antautumissopimus ei toteutunut?

Valtiotieteen lisensiaatti Raimo Parikka on tutkinut työväestön sosiaali- ja taloushistoriaa, köyhyyden periytyvyyttä ja ammattiosastojen paikallista historiaa. Hän on kirjoittanut useita artikkeleita Helsingin pitäjän (Malmin) tapahtumista vuosina 1917 ja 1918. Parhaillaan hän valmistelee tutkimusta Kotkan-Kymin vuosien 1917–1918 historiasta.

Tietoherkku-luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Keskiviikkoiltaisin klo 17-20 myös kaikkiin Vellamon näyttelyihin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Luento kuuluu Kymenlaakson museoiden yhteistyössä järjestämään luentosarjaan, jossa Kotkan ja Merikeskus Vellamon lisäksi ovat ollet mukana myös Kouvola, Hamina ja Miehikkälä. Luentosarjan viimeinen osa on vuorossa Merikeskus Vellamossa keskiviikkona 10.10. klo 17-18. Silloin kuullaan sosiaalihistorian dosentin ja vapaan tutkijan Ilona Pajarin esitys aiheesta Punaiset ja valkoiset sankarihautaukset ja haudat 1918.

Kutsu ystäväsi mukaan :)