FT, lehtori Ilkka Kuivalainen luennoi Merikeskus Vellamon auditoriossa aiheenaan Bacchus Pompejissa. Esitelmässä analysoidaan Bacchuksen, kreikkalaisperäisen Dionysoksen ja itaalisen Liberin suhdetta toisiinsa sekä kulttia ja esittämistä kaupungissa ja sen välittömässä läheisyydessä. Lisäksi paneudutaan muuhun uuteen suomalaiseen Pompejissa tehtyyn tutkimukseen.

Ilkka Kuivalainen on väitellyt aiheenaan The Portrayal of Pompeian Bacchus (Pompejilaisen Bacchuksen kuvaus) Helsingin yliopistossa ja toimii yliopiston Expeditio Pompeiana Universitatis Helsingiensis -tutkimusryhmässä (EPUH). Hän tutkii erityisesti seinämaalauksia ja veistoksia. Lisäksi hän tutkii muun muassa antiikin esineistöä ja jälkivaikutusta Suomessa.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Luentoa voi seurata paikan päällä Merikeskus Vellamon auditoriossa, ja se myös suoratoistetaan. Tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan Vellamon YouTube-kanavalla.

Linkki Live-striimiin, jos upote ei toimi https://youtube.com/live/VVl2qB4rqvw

Merikeskus Vellamon näyttelyihin on kaikilla vapaa pääsy aina keskiviikkoiltaisin klo 17-20.

Päivitys 15.9.2023
Nyt harmittaa! Ikävä kyllä luennon suoratoistossa on vasta jälkikäteen ilmennyt laitteistohäiriö emmekä valitettavasti saa myöskään tallennetta näkyville Youtube-kanavallamme. Pyrimme tietysti selvittämään, mistä striimauksen ja tallennuksen ongelma johtuu, jotta tämä ei toistuisi ja voisimme mahdollistaa luennoille osallistumisen etänä myös jatkossa. Nöyrimmät pahoittelumme.

 

Kuvassa Bacchus, marmori, Pompeji, 1. vuosisata jaa., Museo Archeologico Nazionale, Napoli
Kuva: Ville Räty, Tuotantoyhtiö Kuutti Rocks Oy

Kutsu ystäväsi mukaan :)