Tilaisuus joudutaan valitettavasti perumaan sairastapauksen vuoksi. Korvaavaa aikaa etsitään – seuraa ilmoitteluamme!

Purjehdukseen erikoistunut merihistorian tutkija ja tietokirjailija Lauri J. S. Kaira kertoo esitelmässään vapaa-ajanpurjehduksesta Itäisellä Suomenlahdella 1860-luvulta aina ensimmäisen maailmansodan jälkeiseen aikaan.

Kaira luo katsauksen vapaa-ajanpurjehduksen varhaisvaiheisiin ja huvipurjehtijoiden toimintaan Viipurissa, Kotkassa, Haminassa ja Suomenlahden ulkosaarilla. Puheenvuorossa syvennytään vuorovaikutussuhteeseen saaristolaisten, kalastajien ja rannikkopitäjien asukkaiden sekä kaupungissa asuvien huvi- ja kilpapurjehtijoiden välillä.

Tietoherkku-esitelmä perustuu Lauri J.S. Kairan tietokirjaan Viipurin Vesiltä Helsingin Aavoille – WLS 150 vuotta (WLS 2024), joka käsittelee Wiipurin Läänin Purjehdusseura – Wiborgs Läns Segelföreningin 150-vuotista historiaa. Kaira on käsitellyt Itäisen Suomenlahden historiaa myös johdantotekstissään Johanna Pakolan teokseen Vaarallisilla vesillä – Salakuljetusta ja seprakauppaa Suomenlahdella (John Nurmisen Säätiö 2021).

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Luentoa voi seurata paikan päällä Merikeskus Vellamon auditoriossa, ja se myös suoratoistetaan. Linkki suoraan lähetykseen:
youtube.com/live/
Tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan Vellamon YouTube-kanavalla.

Kuva: Ruokatauko purjeveneen kannella, Kymenlaakson museo.

Kutsu ystäväsi mukaan :)