Merikeskus Vellamossa järjestetään värikylpyjä vauvoille ja taaperoille sekä heidän vanhemmilleen. Kylpy alkaa lasten ehdoilla Merimonsterit-näyttelyssä, jossa tutustutaan käsin kosketeltaviin merihirviöihin (ne ovat ihan kilttejä). Näyttelykäynnin jälkeen lasten luomisvoima pääsee valloilleen työpajassa syötävän hyviä värejä tutkien. Värikylpyjen ohjaajana toimii Irma Fransila.

Taiteilijaryhmät:

klo 10 (13-24 kk)
klo 12 (4-12 kk)
klo 14 (4-12 kk)

Värikylvyn kesto on noin 60 minuuttia. Työpajamaksu on 5 €/osallistuja eli vauvalta ja aikuiselta yhteensä 10 €. Myös toinen aikuinen pääsee mukaan 5 euron lisämaksulla. Osallistumismaksut maksetaan Vellamon kassalla ennen värikylvyn alkua.

Kaikki ryhmät ovat täynnä, mutta jonotuspaikalle voi ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen anni.shepherd@kansallismuseo.fi. Jo paikan saaneita pyydetään ilmoittamaan sairastumisesta tai muusta peruutuksesta mahdollisimman pian, jotta peruutettu paikka voidaan siirtää jonottajalle. Kiitos!

Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä lapsen nimen ja iän sekä mahdolliset allergiat. Värikylvyssä käytetään turvallisia ja lapsiystävällisiä marja- ja mehupohjaisia värejä.

Vinkkejä vanhemmille

Työskentelyn aikana vauvalla olisi hyvä olla ainakin kädet ja varpaat paljaina. Varaa siis vauvalle mukaan kevyet vaatteet, esim. body ja t-paita. Ota vauvalle mukaan myös vaihtovaatteet ja pyyheliina peseytymistä varten. Huomioi, että myös vanhemman vaatteet saattavat likaantua. Näyttelykäyntiin voi varautua ottamalla mukaan kantoliinan tai -repun.

Maalaamisessa käytetään kotimaisia marjoja ja mehuja sekä perunajauhokiisseliä. Huomioi lapsen allergiat, sillä vauvat voivat maistella värejä.

Toivottavaa on, että vanhemmat eivät valokuvaa värikylvyn aikana, jotta keskittyminen omaan vauvaan ei häiriintyisi. Kylvyn jälkeen voi kuvata vauvojen maalauksia ja itse taiteilijoita.

Kuva: Eveliina Lecklin

Kutsu ystäväsi mukaan :)