Netistä löytyvällä Vellamo-kanavalla voi uppoutua vähän syvemmälle Merikeskus Vellamon museoiden teemoihin. Kanavalta löytyy kiinnostavia ihmisiä, ja siellä pääsee myös kurkkaamaan näyttelyiden ja kulissien taakse.

Vellamo-kanavan uusi Metsäteollisuus-teema nostaa esiin Kymenlaakson metsäteollisuuden vaiheita. Artikkeleissa kerrataan mm. Hallan, Karhulanniemen ja Sunilan vaiheita sekä Kymiyhtiön vaikutusta Kuusankosken asuinalueiden viherryttämiseen 1900-luvun alussa. Lisäksi esitellään esineitä tehdastyöläisen arjesta ja kerrotaan maailmanperintökohde Verlasta.

Metsäteollisuus-teema liittyy Kymenlaakson museon Puun vuoro -näyttelyyn, joka on elämyksellinen matka kymenlaaksolaisen metsäteollisuuden 150-vuotiseen historiaan ja tulevaisuuteen. Näyttely on esillä Merikeskus Vellamossa 11.1.2026 asti.

Vellamo-kanavalla on nyt julkaistu yhteensä seitsemän teemaa: Kohtalona Ruotsinsalmi, Häät, Kymenlaaksomme, Veneet, Merimonsterit, Merivartiomuseo ja Metsäteollisuus. Käy kurkkaamassa vaikka ne kaikki Vellamo-kanavalla.

Voit myös hypätä suoraan uuteen Metsäteollisuus-teemaan.

Tutustu myös Puun vuoro -näyttelyyn.

Kuvassa Sunilan tehdas kuvattuna nyt jo puretun Hallan sillan takaa. Kuva: Timo Lievonen, Kymenlaakson museo.

Kutsu ystäväsi mukaan :)