Museoväen virtuaalisilla iltapäiväkahveilla pääset vaihtamaan ajatuksia Merikeskus Vellamon ammattilaisten kanssa erilaisista kulttuuriperintö- ja museotyön aiheista. Iltapäiväkahvit järjestetään Zoom-palvelun välityksellä. Tervetuloa keskustelemaan tai kuuntelemaan!

Huhtikuun iltapäiväkahvit nautitaan 22.4.2021 ja silloin teemana on Ruotsinsalmi eli hylkypuuta meren pohjassa, museossa ja kahvipöydässä. Keskusteluun johdattelevat amanuenssi Erik Tirkkonen ja museolehtori Johanna Aartomaa.

Mitä Ruotsinsalmen hylyt ovat kotkalaisille? Sukeltajan unelmia? Tykkejä ja hylynosia Varissaaressa? Hylkytammesta veistettyjä muistoesineitä? Sankaritarinoita St. Nikolain miehistöstä? Jaa omat Ruotsinsalmen hylkyihin liittyvät muistosi tai kuuntele muiden tarinoita.

Kevään viimeinen kahvitunti on vuorossa 20.5.2021, jolloin aiheena ovat rakkaat rakennukset. Keskusteluun johdattelevat rakennustutkija Viivi Alajuuma ja korjausrakentamisen asiantuntija, tutkija Katariina Ruuska-Jauhijärvi.

Kunkin kahvikeskustelun Zoom-linkki julkaistaan ennen tapahtumaa Vellamon nettisivuilla. Sisään pääsee klo 13.50 lähtien, keskustelu alkaa klo 14 ja kahvitunti päättyy klo 14.45. Iltapäiväkahvien aluksi esitellään lyhyesti paikalla olevat museon työntekijät ja kahvittelujen juttuaihe. Sen jälkeen on aika rennolle keskustelulle.

Iltapäiväkahveille liityt mukaan Zoom-linkillä:

https://us02web.zoom.us/j/8836375579?pwd=NDVjZmVHbU5tRW44YnNUY25EaitsQT09
Meeting ID: 883 637 5579
Passcode: 248635

• Sinulla ei tarvitse olla Zoomin tunnusta tai käyttäjäprofiilia eikä sinun tarvitse kirjautua Zoomiin.

• Liity mukaan klikkaamalla yo. linkkiä tai kopioimalla linkki käyttämäsi selaimen osoiteriville.

• Jos sinulle on asennettu Zoom-sovellus, yhteys käynnistyy automaattisesti. Muissa tapauksissa selainikkunassa on vaihtoehtoiset liittymistavat. Jos selain kysyy lupaa käynnistää Zoom-sovellus, hyväksy tämä.

• Jos liityt mukaan muuten kuin yo. linkin kautta, tarvitset kokouksen tunnuksen ja salasanan (Meeting ID ja Passcode).

• Zoom-sovelluksen käynnistyttyä avautuu ääniyhteyden valintaikkuna. Oletuksena on videotapaamiseen liittyminen tietokoneen ääniyhteyttä käyttäen (Computer Audio). Jos tämä ei ole jostain syystä mahdollista, voit liittyä tapaamiseen käyttäen puhelinta ääniyhteytenä (Phone Call). Tarkista, että käytät maakohtaista numeroa.

• Valitse Computer Audio ja liity kokoukseen valitsemalla Join with Computer Audio.

• Voit myös testata ääniyhteytesi ennen kokoukseen liittymistä kohdasta Test speaker and microphone.

• Saat säädettyä ääntäsi ja videokuvaasi vasemman alalaidan painikkeista (Mute/Unmute ja Start/Stop video).

• Pidäthän mikrofonin suljettuna, ellei sinulla ole puheenvuoroa.

• Ohjaudut ensin odotushuoneeseen, josta kokouksen vetäjä päästää sinut sisään.

Kutsu ystäväsi mukaan :)