Verkkopitsikurssi on nyt täyteen varattu. Halutessanne voitte ilmoittautua jonoon osoitteessa jaana.kataja(at)kotka.fi.

Tervetuloa perehtymään perinteisen kymenlaaksolaisen verkkopitsin saloihin! Kaksiosaisella kurssilla opiskellaan verkkopitsin perusteet ja suunnitellaan omia verkkopitsitekniikalla valmistettavia tuotteita.

Kymenlaaksossa on verkkopitsitekniikalla valmistettu ohuista pellava- ja puuvillalangoista pöytäliinoja ja naisen kansanpukuun päähineitä. Kymin ja Kymenlaakson naisten kansallispuvun päähineet eli tanut on perinteisesti koristeltu verkkopitsillä. Kurssilla suunnitellaan, mihin kaikkeen muuhun tekniikka taipuu ja testataan erilaisia lankoja pitsien valmistuksessa. Aikaisempaa kokemusta ja taitoa ei tarvitse olla.

Ensimmäisellä kurssikerralla käydään lävitse perustiedot ja -taidot. Silloin opetellaan pohjaverkon kutomista sekä konun ja herasilmien tekoa. Toisella kurssikerralla jatketaan harjoittelua ja suunnitellaan omia tuotteita.

Kurssi on osa Kotiseutuliiton Mestarit & kisällit -toimintamallia.

Aika: lauantait 5.3.2022 klo 10-16 ja 7.5.2022 klo 10–14
Paikka: Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, Kotka
Ohjaajat: Pirjo Sunila ja Marja Kiiski
Kurssin hinta on 15 €. Maksuun kuuluvat molemmat kurssipäivät, materiaalit ja kahvitukset. Ravintola Laakongin brunssi on omakustanteinen.

Ilmoittautuminen 1.3.2022 mennessä tästä linkistä. Kurssille mahtuu 10 osallistujaa. Kurssin osallistujille lähetetään tarkempi kurssiohjelma sähköpostitse.

Lisätiedot: tutkija Jaana Kataja, jaana.kataja(at)kotka.fi, 040 350 6358

 

sininen Mestarit ja kisällit -tunnus. tunnuksen alla teksti Uusi katse kotikulmiin,

Kutsu ystäväsi mukaan :)