Kymenlaakson museon alemmassa näyttelykerroksessa esillä oleva Virtaa-näyttelykokonaisuus on avoinna 1.9.2019 asti, minkä jälkeen näyttely väistyy ensi keväänä avattavan Kohtalona Ruotsinsalmi -suurnäyttelyn rakennustöiden tieltä.

Virtaa-näyttelyssä voi tutustua Suomenlahden luovutettujen ulkosaarten tarinoihin. Suursaari, Tytärsaari, Lavansaari, Seiskari – näyttelyssä voi perehtyä vaikkapa saarten turismin loistokauteen 1930-luvulla. Proomu puolestaan kertoo ajasta, jolloin laivoihin lastattiin käsipelillä niin paperirullia kuin sellupaalejakin.

Urheilusta kiinnostuneille esitellään mm. olympiavoittaja Pentti Hämäläisen nyrkkeilyhanskat, jalkapallolegenda Arto Tolsan pelipaita ja vitriinin täydeltä Hallan Visan urheilupalkintoja. Lapsille on tarjolla satupuhelimia ja leikkipaikka, muodista kiinnostuneille katsaus 1900-luvun eri vuosikymmenten muotivirtauksiin.

Näyttelyssä voi myös astua sisään Joutilaisuuden tilaan, suureen palloon, jossa väsynyt museovieras voi viettää lepohetken ja jatkaa sitten taas matkaa.

Virtaa-näyttelyn jälkeen tilaan lähtee rakentumaan Kymenlaakson museon ja Suomen merimuseon yhteinen näyttely Kohtalona Ruotsinsalmi. Näyttely herättää Ruotsinsalmen meritaisteluiden tarinat ja linnoituskaupungin elämän eloon uutta teknologiaa ja museoiden ainutlaatuisia kokoelmia hyödyntäen. Kohtalona Ruotsinsalmi avautuu toukokuussa 2020.

Kutsu ystäväsi mukaan :)