Vuoden museojulkaisuksi 2024 on valittu Lintuhuviloita Savonlinnasta haudankaivaja Ruuskasen tapaan 

Vuoden museojulkaisuksi valitaan sisällöltään ja esitystavaltaan innovatiivinen ja kohderyhmänsä poikkeuksellisen hyvin saavuttava teos. Kilpailuun saapui runsaasti ansiokkaista julkaisuita, joista finaaliin valittiin neljä: Lintuhuviloita Savonlinnasta haudankaivaja Ruuskasen tapaan, Kohtalona Ruotsinsalmi – Tutkimuksia pintaa syvemmältä, Ikikallion tarinoita – mammuteista meidän aikaamme ja Taidesauna, Art Sauna.

Tänä vuonna Vuoden museojulkaisu -palkinto myönnettiin Riihisaari – Savonlinnan museon julkaisemalle kirjalle Lintuhuviloita Savonlinnasta haudankaivaja Ruuskasen tapaan. Kirjan ovat kirjoittaneet Ville Vilén ja Kimmo Heikkilä.

” Vuoden museojulkaisu tutustuttaa lukijan paikallishistoriaan ja kertoo samalla poikkeuksellisesta rakkaudesta taiteen tekemistä ja kotikaupunkia kohtaan. Visuaalisesti upeaan, leikkisään ja erinomaisesti kirjoitettuun teokseen on onnistuttu ikuistamaan ainutlaatuisella tavalla kaupunkikulttuuria ja historiaa. Se on hyvän mielen teos, joka innostaa paikallisia ihmisiä ja matkailijoita historian ja rakennusperinnön vaalimiseen”, kuvaili palkintolautakunta.

Lämpimät onnittelut voittajalle!

Lue lisää Museopäivillä jaetuista palkinnoista Museoliiton tiedotteesta.

Kutsu ystäväsi mukaan :)