Hyvä suunnittelu varmistaa antoisan vierailun.

Mitä siellä teillä on? En osaa valita sopivaa ohjelmaa.

Voit tutustua koulujen opastustarjontaan täällä ja päiväkotien tarjontaan täällä. Jos tarvitset lisäapua, soita meille niin valitaan yhdessä. Vellamo näyttelyineen taipuu moneen tarpeeseen. Apua saat Vellamon asiakaspalvelusta info(at)merikeskusvellamo.fi tai numerosta 040 350 0497.

Varaathan opastuksen hyvissä ajoin, sillä etenkin kevään luokkaretkikausi on hyvin kiireistä aikaa. Ruuhkien välttämiseksi pyydämme myös näyttelyissä itsenäisesti vierailevia ryhmiä sopimaan tulostaan etukäteen ottamalla yhteyttä Vellamon asiakaspalveluun.

Pääsy- ja opastusmaksut

Alle 18-vuotiaat pääsevät maksutta Merikeskus Vellamon näyttelyihin. Lukio- ja ammattikouluryhmien mukana myös jo 18 vuotta täyttäneet oppilaat sekä koulun henkilökunta (opettajat, koulunkäynninohjaajat ja avustajat) pääsevät ryhmän mukana maksutta. Muilta mukana tulevilta aikuisilta veloitetaan pääsymaksu ryhmähintaan 10 €/henkilö. Opettajat voivat suunnitella museovierailua etukäteen ilmaiseksi.

Koululaisopastukset koskevat peruskouluja, lukioita ja ammattikouluja (toisen asteen opetus). Koululaisopastuksen hinta arkisin syys- ja kevätlukukauden aikana on 50 €. Muina aikoina järjestettävät opastukset (esim. kesäkurssit ja leirikoulut) maksavat 80 €. Muille opetusta tarjoaville tahoille (ammattikorkeakoulut, yliopistot, aikuiskoulutus) opastuksen hinta on 80 €.

Maksut voi maksaa käteisellä, yleisimmillä maksukorteilla tai laskulla. Laskun loppusummaan lisätään 5 euron käsittelymaksu. Mikäli valitsette maksutavaksi laskun, pyydämme ilmoittamaan laskutusosoitteen etukäteen, sillä se sujuvoittaa palvelua paikan päällä.

Ryhmäkoko

Opastettavan ryhmän koko on enintään 25 oppilasta (yksi luokka). Samassa näyttelyssä voi olla enintään kaksi ryhmää samanaikaisesti. Opastusten kesto on 45-60 minuuttia.

Opastusajat

Opastamme koulu- ja päiväkotiryhmiä pääsääntöisesti tiistaista perjantaihin. Opastuksen voi sopia myös aamuun ennen varsinaista aukioloa. Omatoiminen kiertely näyttelyissä onnistuu klo 10 lähtien.

Vaatteet ja reput

Reput ja päällysvaatteet on mahdollista jättää lukittavaan naulakkoon.

Museokäynnin aikana

Viihtyvyyden ja turvallisuuden takaamiseksi edellytämme opettajan olevan oppilasryhmän mukana koko vierailun ajan. Opettaja vastaa ryhmästään ja opastusrauhasta. Suosittelemme ottamaan ryhmien tueksi riittävän määrän avustajia. Ryhmä voi tehdä omia tehtäviään museovierailun aikana, mutta myös tuolloin opettajan tulee olla paikalla huolehtimassa ryhmän valvonnasta. Voitte kysyä tehtävälomakkeita ja kirjoitusalustoja käyttöönne.

Saako museossa puhua?

Totta kai. Meillä saa viihtyä, kysyä ja kommentoida. Riemastuminenkin on sallittua!

Ruokailu

Vellamon ravintola Laakongista voi kysyä lounastarjousta, asiakaspalvelu(at)kotkanravintolat.fi tai 010 832 3501. Jos tulette omien eväiden kanssa, kerrottehan siitä etukäteen, jotta voimme yhdessä miettiä eväidensyöntipaikkaa. Näyttelytiloihin ei ruokia ja juomia voi viedä.

Saavutettavuus

Vellamoon on helppo tulla. Ovet avautuvat automaattisesti, ja hissillä pääsee siirtymään kerroksesta toiseen.
Lue lisää saavutettavuudesta!

Opettajien sähköpostilista

Sähköpostilistalle liittymällä saat ajankohtaista tietoa Merikeskus Vellamon kouluille ja päiväkodeille suunnatusta tarjonnasta. Voit liittyä sähköpostilistalle ilmoittamalla osoitteesi intendentti Jenni Kruutille, jenni.kruuti(at)kotka.fi.

Kutsu ystäväsi mukaan :)