Hyvä suunnittelu varmistaa antoisan vierailun.

Ennen museokäyntiä

Opettajan kannattaa ennen museokäyntiä olla yhteydessä Merikeskus Vellamon museolehtoreihin, jolloin opastuksen sisältö voidaan suunnitella opettajan toiveiden mukaisesti. Molempien museoiden päänäyttelyt ovat laajoja, joten yhden opintokäynnin aikana on suositeltavaa tutustua vain muutamaan aihepiiriin.

Museokäynnin aikana

Kouluryhmän kanssa tehtävän museovierailun aikana edellytämme opettajan olevan viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi oppilasryhmän mukana koko vierailun ajan. Opettaja vastaa ryhmästään ja opastusrauhasta. Ryhmä voi tehdä omia tehtäviään museovierailun aikana, mutta myös tuolloin opettajan edellytetään olevan paikalla huolehtimassa ryhmän valvonnasta. Suosittelemme ottamaan ryhmien tueksi riittävän määrän avustajia.

Pääsymaksu ja museokäynnin suunnittelu

Alle 18-vuotiaat pääsevät maksutta Merikeskus Vellamon näyttelyihin. Lukio- ja ammattikouluryhmien mukana myös jo 18 vuotta täyttäneet oppilaat sekä koulun henkilökunta (opettajat, koulunkäynninohjaajat ja avustajat) pääsevät ryhmän mukana maksutta. Muilta mukana tulevilta aikuisilta veloitetaan pääsymaksu ryhmähintaan 6 €/henkilö. Opettajat voivat suunnitella museovierailua etukäteen ilmaiseksi näyttämällä lippukassalla OAJ:n jäsenkortin.

Opettajien sähköpostilista

Sähköpostilistalle liittymällä saat ajankohtaista tietoa Merikeskus Vellamon kouluille ja päiväkodeille suunnatusta tarjonnasta. Voit liittyä sähköpostilistalle ilmoittamalla osoitteesi intendentti Jenni Kruutille, jenni.kruuti(at)kotka.fi.

Vaatteet ja reput

Reput ja päällysvaatteet on mahdollista jättää naulakkoon tai euron kolikoilla toimiviin kaappeihin. Opetustilojen käytävällä on myös suuria ryhmänaulakoita.

Eväät

Opetustilojen käytävällä on penkkejä, joita voi käyttää eväidensyöntipaikkana. Näyttelytiloihin ei ruokia ja juomia voi viedä.

Saavutettavuus

Vellamo tarjoaa koettavaa kaikille aisteille.
Tutustu!

Opastusajat

Opastamme koulu- ja päiväkotiryhmiä pääsääntöisesti tiistaista perjantaihin. Museokäynnin voi sopia myös aamuun ennen varsinaista aukioloa. Opastettuun käyntiin on hyvä varata aikaa noin tunti. Opastusten jälkeen näyttelyihin voi jäädä kiertelemään omatoimisesti klo 10 lähtien.

Ryhmäkoko

Opastettavan ryhmän koko on enintään 25 oppilasta (yksi luokka).

Kutsu ystäväsi mukaan :)