Naivismi kertoo elämänilosta. Heinäsen taidesäätiön kokoelmaan on taltioitu naivistisen taiteen läpimurtovuosikymmenet keskeisine kuvantekijöineen, tekniikoineen ja teemoineen. Säätiön naivistinen kokoelma kuuluu Oulun taidemuseon kokoelmaan.

Kaikki naivistisetkin taiteilijat tekevät näköistään taidetta, mutta heidän käsialansa on usein tarkkaa ja huolellista. Naivismista voi löytää realismin tai jopa surrealismin vivahteita. Naivisti nauttii runsaista yksityiskohdista, koristeellisuudesta ja kolorismista. Monissa teoksissa on kuvattu luontoa, ihmisiä ja idyllejä.

Aira ja Kalevi Heinänen keräsivät 1960-80-luvuilla merkittävän taidekokoelman. Ajatuksena oli mahdollisesti lahjoittaa taidekokoelma yhteiseksi iloksi jollekin museolle, ja teosten hankkimiseksi säätiö järjesti erilaisia tapahtumia ja loi verkostoja. Lopulta Heinäset lahjoittivat 145 taideteosta Oulun taidemuseoon vuonna 1987.

Kukkien keskellä -näyttelyssä nähdään teoksia seuraavilta taiteilijoilta: Pirkko Lepistö, Viljo Mäkinen, Pirkko Valo, Håkan Brunberg, Tuomas Mäntynen, Aune Paulin, Saara Tikka, Pirkko Jauhiainen, Virpi Vanas, Enni Id, Nikolai Lehto, Olli Viiri, Liisa Kössi, Seija Toivola-Koski, Hannu Riikonen, Olli-Pekka Riihikoski, Mika Palovaara, Markku Kosonen ja Veijo Hukka.

Mika Palovaara: Torvisimpukan kuuntelija, 1987. Teoskuva Anu Mykkänen.

Kutsu ystäväsi mukaan :)