Muumien 75-vuotisjuhlavuosi ja #MEIDÄNMERI-kampanja

Merikeskus Vellamo on mukana #MEIDÄNMERI-kampanjassa pelastamassa Itämerta ja sen perintöä tuleville sukupolville. Teemana kampanjassa on Muumien 75-vuotisjuhlavuosi. Meiltä löydät mm. Muumi-keräyslippaat, joiden tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä John Nurmisen Säätiölle. Pian saamme museokauppa Plootuun myös Muumi-tuotteita, joiden tuotosta osa lahjoitetaan keräykseen. Heinäkuussa 2021 Meripäivien aikaan meille saapuu konsertoimaan Emma Klingenberg, joka tulkitsee Tove Janssonin sanoituksia lauluillaan. Osa tämän konsertin tuotosta lahjoitetaan myös keräykseen.

”Elin itse siinä uskossa, että me jo tiesimme kaiken Tove Janssonista, että kaikki oli merkitty muistiin ja analysoitu, että hänen saarensa kaikkia kiviä oli jo väännelty ja käännelty, tarkasteltu sekä iltahämärässä että täydessä auringonvalossa. Nyt tiedän paremmin. Yksi kauneimmista kivistä voi vielä huuhtoutua rannalle juuri siihen, mihin astut jalallasi. Odotan innolla, että voin näyttää sen sinulle.” Emma fiilistelee.

Lahjoituksen Itämeren pelastamiseksi voit tehdä myös kampanjasivuilla.
Esimerkiksi lahjoittamalla 10 euroa autat poistamaan 40 kiloa sinilevää Itämerestä.

”Itämeri on yksi maailman saastuneimmista meristä. Samalla se on meidän ainoa meremme – meri, jonka hyvinvoinnin haluamme palauttaa. Aika on käymässä vähiin, ja nyt tarvitaan välittömiä, konkreettisia toimenpiteitä useilta eri tahoilta. Tätä työtä edistääkseen Moomin Characters on yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa rakentanut läpi Muumien 75-vuotisjuhlavuoden 2020 kestävän #MEIDÄNMERI-kampanjan. Kampanjan avulla levitetään tietoa erilaisista keinoista auttaa Itämerta sekä kerätään varoja John Nurmisen Säätiön työhön, jonka tarkoituksena on puhdistaa ja suojella Itämerta sekä sen ainutlaatuista kulttuuriperintöä.” Näin koko Muumien juhlavuoden kestävästä kampanjasta kertoo John Nurmisen Säätiö.

Tutustu lisää www.meidänmeri.fi
#MEIDÄNMERI #OURSEA #VÅRTHAV