Kaupunki, joka kukoisti ja kuoli. Näyttely historiallisen kaupungin elämästä ja äkillisestä tuhosta.

Pako Pompejista tuo kansainvälisen menestysnäyttelyn Kotkaan. Näyttely kertoo Pompejin ja Herculaneumin kaupunkien tuhosta, asukkaiden arjesta ja heidän kohtaloistaan. Samalla se tuo esiin harvemmin kerrotun tarinan uhkarohkeasta merioperaatiosta ja yrityksestä pelastaa kaupunkien asukkaat valtavalta tuholta Vesuviuksen tulivuoren purkautuessa vuonna 79 jaa.

Kaupungit ja asukkaat alleen haudannut tuhka takasi sen, että Pompeji on yksi maailman parhaiten säilyneistä arkeologisista kohteista, jonka kautta yhä saamme tietoa Rooman valtakunnasta.

Nähtävillä on kaupunkien viimeiset hetket: noin 160 alkuperäistä esinettä Napolin museoista ja Suomen kansallismuseon omista kokoelmista, tuhkan alle hautautuneita asukkaita, meriarkeologisia löytöjä, koruja, seinämaalauksia, veistoksia ja arkipäivän käyttötavaroita.

Pako Pompejista -näyttelyn ovat tuottaneet italialaiset Expona ja Contemporanea Progetti yhdessä Suomen kansallismuseon kanssa, ja se toteutetaan Suomen merimuseon ja Kymenlaakson museon yhteistyönä. Näyttely perustuu Australian kansalliseen merimuseoon suunniteltuun näyttelykonseptiin.

Näyttely on Merikeskus Vellamossa Kotkassa 31.3.–1.10.2023.

Ryhmille varattavista maksullisista opastuksista löydät tietoa täältä.

Näyttelyyn liittyvät tapahtumat löydät tapahtumasivultamme.

Näyttelytiedote löytyy täältä. 

 

Tästä lippukauppaan

 

 

Suomen merimuseon logo

Kymenlaakson museon logo

 

Kutsu ystäväsi mukaan :)