Merikeskus Vellamo on ehdoton retkikohde perheille, matkailijoille, historiasta kiinnostuneille, merenkulkijoille ja monille muille!

 

Kesäkaudella 5.6.-13.8.2023 Merikeskus Vellamo ja museolaivat ovat avoinna joka päivä. Jäänmurtaja Tarmolla, majakkalaiva Kemillä ja vartiolaiva Telkällä on oppaita paikalla aukioloaikoina. Yleisöopastuksista on lisätietoa alempana tällä sivulla.

Tänne on helppo tulla niin julkisella kulkuneuvolla, omalla autolla kuin veneelläkin. Lue lisää saapumisesta, kesän aukioloajoista ja pääsymaksuista täältä.

Museokierroksen lomassa voi virkistäytyä vaikkapa ravintola Laakongin merellisellä terassilla tai Vellamon katon näköalapaikalla. Museokauppa Plootusta löytyvät tyylikkäät matkamuistot ja kestävät viemiset.

Tervetuloa viihtymään!

 

Opastukset

Pääsymaksuun sisältyvät opastukset on suunnattu itsenäisille kävijöille. Maksulliset ryhmäopastukset tulee varata etukäteen.

Yleisöopastukset majakkalaiva Kemillä
Maanantaisin 5.6.-7.8.2023 klo 13.30-14
Majakan tehtävän lisäksi Kemi toimi myös merentutkimuksen ja säähavaintojen mittauspisteenä. Opastuksella perehdytään majakkalaivan arkeen ja lisäksi havainnoidaan meriympäristöä. Opastus alkaa laiturilta, ja ryhmään mahtuu 20 henkilöä. Kemiin voi tutustua myös itsenäisesti ohjatun kiertosuunnan mukaan ja kuunnella suomenkielisiä äänitarinoita aluksen arjesta.

Yleisöopastukset jäänmurtaja Tarmolla
Ti-su 6.6.-13.8.2023 klo 13.30-14.30
Opastuksella perehdytään 116-vuotiaan höyryjäänmurtajan arkeen ja dramaattisiinkin vaiheisiin. Opastus alkaa laiturilta, ja ryhmään mahtuu 20 henkilöä. Tarmoon voi tutustua myös itsenäisesti ohjatun kiertosuunnan mukaan.

Tarmon ja Kemin opastukset sisältyvät alusten pääsymaksuun 8 €/Museokortti tai Kaikukortti, alle 18-vuotiaat maksutta. Telkälle ei järjestetä opastuksia, mutta aluksella on opas paikalla. Telkälle on vapaa pääsy.

Yleisöopastukset Pako Pompejista -näyttelyssä
Ti-su 27.6.-13.8.2023 klo 12-12.30
Kaupunki, joka kukoisti ja kuoli. Opastuksella astutaan lähes 2000 vuotta ajassa taaksepäin ja perehdytään tulivuori Vesuviuksen purkautuessa tuhoutuneen Pompejin tarinaan. Opastus alkaa vaihtuvien näyttelyiden käytävältä.

Pako Pompejista -opastukset sisältyvät Vellamon pääsymaksuun 14 €/9 €/Museokortti tai Kaikukortti, alle 18-vuotiaat maksutta.

 

Lapsille

Suomen merimuseon ja Kymenlaakson museon näyttelyissä viihtyvät kaikenikäiset. Lapsille ja muille omaa tekemistä kaipaaville on tarjolla kivoja toimintapisteitä, joiden luokse voi suunnistaa Lasten kierros -kartan avulla. Lue lisää Lasten Vellamosta.

Arkeologin kaivauslaatikko
Ma-pe 5.6.-28.7.2023 klo 11 ja 14.30
Pako Pompejista -näyttelyyn liittyvä Arkeologin kaivauslaatikko on 7-12-vuotiaille suunnattu ohjattu työpaja, jossa kaivetaan esiin hiekkaan hautautuneita esineitä ja luita. Työpaja on maksuton, mukana olevat aikuiset pääsymaksun hinnalla. Ei ennakkoilmoittautumista.

 

Näyttelyt

Merikeskus Vellamon näyttelykesä on runsas ja monipuolinen. Ja näyttelyissämme viihdyt myös kesähelteillä, siitä pitää ilmastointimme huolen.

Pako Pompejista kertoo tulivuoren juurella sijainneesta kaupungista, joka kukoisti ja kuoli.

Kohtalona Ruotsinsalmi kertoo meritaisteluista, laivahylyistä ja Ruotsinsalmen linnoituskaupungista.

Puun vuoro juhlistaa Kymenlaakson metsäteollisuutta ja sen tekijöitä.

Kesällä myös jäänmurtaja Tarmo, majakkalaiva Kemi ja vartiolaiva Telkkä ovat avoinna yleisölle. Huomaattehan, etteivät alukset ole esteettömiä, vaan niissä on portaita ja paikoin ahdasta. Pääsyliput Vellamon lipunmyynnistä.

Ruotsinsalmi-paviljonki on avoinna kesällä Varissaaressa ravintola Vaakun aukiolopäivinä.

Kaikki Vellamon näyttelyt löytyvät täältä.

 

Tapahtumat

Merikeskus Vellamossa tapahtuu kesälläkin. Katso ajankohtaiset tapahtumatiedot täältä.

Muutokset mahdollisia.

 

Kutsu ystäväsi mukaan :)